Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@20:01:23 GMT

امکان وقوع زلزله در نیمه شرقی استان گیلان بیشتر است

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۲۷۱۷

امکان وقوع زلزله در نیمه شرقی استان گیلان بیشتر است

به گزارش خبرنگار مهر، چهل و هفتمین نشست ماهانه توسعه با موضوع توسعه پایدار و مخاطرات طبیعی (به مناسبت سالروز زلزله رودبار و منجیل) امروز پنجشنبه در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان برگزار شد.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی با تاکید بر بررسی زلزله سال ۶۹ منجیل در استان گیلان، اظهار کرد: در زمان زلزله از ۹۱ درصد جمعیت شهرستان رودبار، حدود پنج هزار نفر در منجیل و ۶۰ درصد جمعیت در روستاها ساکن بودند و همین امر سبب افزایش میزان تلفات در این زلزله بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زارع با اشاره به تعداد تلفات زلزله سال ۶۹ منجیل، گفت: در زلزله رودبار و منجیل ۱۵ هزار و ۸۰۰ شناسنامه باطل شد و این میزان تلفات هنوز هم برای ما غیرقابل قبول است و باید برای کاهش تلفات در آینده فکری کرد.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله ادامه داد: اگر در هر یک از مراکز اصلی جمعیتی استان گیلان به ویژه شهرستان رشت زلزله شدیدی رخ دهد، به دلیل توزیع جمعیت در این مراکز با میزان تلفات بسیار زیادی مواجه می‌شویم.

زارع با اشاره به مقاومت بالای سد سفیدرود در مقابل زلزله ۶۹ رودبار و منجیل، گفت: با وجود اینکه این سد به خاطر شدت زلزله ترک برداشت اما در مجموع مقاومت خوبی از خود نشان داد و فرو نریخت.

وی همچنین درباره حوادث طبیعی و مخاطرات زمین نیز اظهار کرد: سوانح طبیعی حوادثی هستند که نتایج تأسف باری برای موجودات زنده به وجود آورده و سبب ایجاد خسارت‌های جانی و مالی زیادی می‌شوند.

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به جابجایی ۴۰ کیلومتری گسل لاهیجان، تاکید کرد: تجمع جمعیت زیاد در لاهیجان مسئله‌ای قابل توجه است که با توجه به موقعیت این گسل، در صورت تکان خوردن و وقوع زلزله، علاوه بر لاهیجان، رشت نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه استان گیلان زلزله‌خیز است و تعداد روستاهایی که در شرق این استان در معرض خطر وقوع زلزله قرار دارند بیش از سایر مناطق است، تصریح کرد: بیشترین امکان وقوع زلزله در نیمه شرقی استان است.

کد خبر 4646471

منبع: مهر

کلیدواژه: مهدی زارع پژوهشگاه زلزله استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۲۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان

محمد سبزه زاری مدیرکل هواشناسی خوزستان با توصیف شرایط جوی پیش رو مبنی بر وزش باد متوسط تا شدید و تندباد لحظ‌های از اوایل وقت دوشنبه ۱۴۲۳/۲۰/۱۱ تا اواخر وقت سه شنبه ۱۴۲۳/۲۰/۱۱ در کل مناطق استان گفت: این شرایط موجب خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلو‌های تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال و خسارت به ماشین آلات و محصولات باغی و زراعی می شود.

او می‌گوید: احتیاط در تردد غیر ضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، اتخاذ تمهیدات لازم توسط مسئولین محترم، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبار‌های استاندارد در نظر گرفته شود. 

سبزه زاری همچنین با اشاره به تقویت سامانه بارشی و بالا بودن شاخص‌های ناپایداری از اوایل وقت دوشنبه ۱۴۲۳/۲۰/۱۱ تا اواخر وقت سه شنبه افزود: در این مدت شاهد رگبار ورعدوبرق، انتظار ریزش تگرگ در برخی از مناطق از جمله مناطق مرتفع شمالی، شمال شرقی، شرقی و جنوب شرقی و بخش‌های از جنوب استان خواهیم بود.

این مقام مسئول گفت :در این شرایط احتمال لغزندگی جاده ها، اصابت صاعقه، احتمال آبگرفتگی محدود معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال خسارت به سازه‌های موقت ، تاخیر در پرواز و خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی وجود دارد.

وی نسبت به عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیلها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانال‌ها و آبروها، اجتناب از پارک خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و انتقال محصولات کشاورزی به انبار‌های استاندارد و احتیاط در رانندگی توصیه کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • جزئیات بیشتر از آتش‌سوزی روستای گیلان
  • وقوع سیل در افغانستان تلفات جانی برجای گذاشت
  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • احتمال وقوع دوباره سیل در آذربایجان شرقی
  • تصادف ۱۷۱ خودرو در سه روز گذشته در آذربایجان شرقی
  • ترافیک سنگین در محور رشت - قزوین و ورودی رودبار