Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-07@14:40:24 GMT

مصلح: ما نسل پس از خرابه‌ها هستیم

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۶۸۹۱

مصلح: ما نسل پس از خرابه‌ها هستیم

قسم به تازه‌عروسی که در شب عقدش به‌جای خطبه‌ی زَوَّجتُ، اَشهَدَش را خواند، به شیرخواره‌ی خونین درون گهواره که از ادامه‌ی آغوش مادرش جا ماند!به گزارش بلاغ،درست 29 سال پیش، دنیا برخلاف این روزها که در شور و شعف کوپا آمریکا است در تب‌وتاب جام جهانی بود، جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا با بزرگانی نظیر برزیل، ایتالیا، آرژانتین و آلمان قهرمان جام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بامداد روز پنجشنبه ۳۱ خردادماه، درست در اوج هیجان و اضطراب برای فوتبال دوستان گیلانی که به تماشای بازی برزیل و اسکاتلند جلوی جعبه سیاه‌وسفیدشان درازکش و خسته از شالی‌کاری و باغبانی فارغ از هیاهوی جهان چکمه‌های گلی‌شان را کنده بودند و پاهای خسته‌شان را جلوی تلویزیون دراز کردند تا هنرنمایی روماریو و دوستانش در تیم ملی برزیل را ببینند اما کسی خبر از فریاد زمین نداشت.

فوتبالی که جان هزاران نفر را نجات داد، خیلی‌ها گل مولر بازیکن برزیل را در دقیقه 82 ندیدند، زمانی که آلمان جام را بالای سر می‌برد بسیاری دیگر در این دنیا نبودند تا جامی که از ابتدا پیگیرش بودند را تا انتها ببینند.

نیمه‌های شب درست در اواسط بازی زمین خروشید و کودکان و زنان را با خود بلعید، چه مردان و زنانی که به لطف فوتبال نجات یافتند و چه مردانی که بیدار بودند و تلاش کردند خانواده‌شان را نجات دهند اما نشد که نشد.

زمین گویی با همه‌ی قدرتش به جنگ مردان و زنان دیار شکوفه‌های زیتون آمده بود، گویی می‌خواست به سپیدرود بفهماند خروشان‌تر از او هم وجود دارد، زمین فریادی زد که هنوز که هنوز است صدای نعره‌اش در کوچه‌پس‌کوچه‌های رودبار شنیده می‌شود.

وقتی قدم می‌زنی و خرابه‌ها را می‌بینی! آرام زمزمه کن برزیل با گل مولر برد، بگو آلمان قهرمان شد؛ شاید نوجوانی پشت تلویزیون منتظر قهرمان جام بود اما وقت نشد.

مدافع تیم فوتبال پرسپولیس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رودبار با اشاره به زلزله مرگبار رودبار اظهار کرد: در سال 69 زلزله‌ای به بزرگی 7.4 ریشتر رودبار را لرزاند و بیش از 35 هزار تن جان به جان‌آفرین تسلیم کردند، زلزله‌ای که زندگی بسیاری از مردم شهر و استانم را تحت تأثیر خود قرار داد.

شایان مصلح با بیان اینکه تنی چند از بستگان خود را در زلزله رودبار ازدست‌داده است، افزود: سه سال پس از زلزله در رودبار به دنیا آمدم ولی ترکش‌های زلزله رودبار بر زندگی‌ام برجای‌مانده است، در زلزله رودبار تنی چند از بستگانم نظیر عمه‌ام و دو تن از عموهایم را از دست دادم، پای خاله‌ام قطع‌شده و فک مادرم در این زلزله شکست.

وی با اشاره به خاطرات اطرافیانش از زلزله رودبار گفت: شب سختی برای مردم رودبار و استانم رقم خورد، هرگاه پای صحبت زلزله‌زدگان می‌نشینم از سختی‌های آن شب تاریک برایم تعریف می‌کنند، سختی‌هایی که گویی میل تمام شدن نداشت.

مدافع اسبق داماش و سپیدرود رشت با تأکید بر غیرقابل‌پیش‌بینی بودن زلزله تصریح کرد: پیش از زلزله رودبار، قوانین مشخصی در ساختمان‌سازی وجود نداشته و ساختمان‌ها مقاومت بالایی نداشتند، پس‌ازاین زلزله تحولاتی در نظام‌مهندسی کشور به وقوع پیوست، مردم در زمان زلزله رودبار از آگاهی بالایی برخوردار نبوده و به همین دلیل زلزله تلفات فراوانی برجای گذاشت.

مصلح با تأکید بر مقاوم‌سازی ساختمان‌ها افزود: جلوی زلزله را نمی‌توان گرفت ولی با رعایت اصول ایمنی به‌ویژه درزمینهٔ ساخت‌وساز اصولی و مقاوم‌سازی از خسارات زلزله کاسته می‌شود.

مصلح که به‌تازگی قرارداد خود با پرسپولیس تهران را به مدت دو فصل تمدید کرده است در یادبود زلزله 31 خرداد ۱۳۶۹ رودبار شعری سروده، شعری که از آلبوم شعر پرواز  ۶۹ است:

به لطف جعبه‌ی جادویی سیاه‌وسفید

تمام هوش و حواسم به آن‌سوی دنیاست

چراغ خانه‌ی مردم به‌رغم شب روشن؟!

تنور جام جهانی است شعله‌اش برپاست

تورین، دِل آلپی، جدال برزیل اسکاتلند

همان دقایق اول و ناگهان خاموش

دهان گشود زمین، آسمان به حرف آمد

به‌وقت هیچ کجای جهان، زمان خاموش!

به شور و هروله افتاده بود خانه‌ی ما

به زیر خاک مگر که دعا اثر می‌کرد؟

همین‌که ناله‌ی مردم به گوش می‌آمد

زمین صدای خودش را بلندتر می‌کرد

به شب‌نشینی دیوارهای خسته قسم!

به آسمان که تنش مثل بید می‌لرزید

به کودکی که به دنبال مادرش می‌گشت

و پا به پای زمین ناامید می‌لرزید

قسم به تازه‌عروسی که در شب عقدش

به‌جای خطبه‌ی زَوَّجتُ، اَشهَدَش را خواند

به شیرخواره‌ی خونین درون گهواره

که از ادامه‌ی آغوش مادرش جا ماند

قسم به تلخی آیات سوره زیتون

که بعد وحی‌اش قرآن دلش به رحم آمد

در آن میانه چنان مرگ را بغل کردیم

سپیدرود خروشان دلش به رحم آمد

به لطف غصه امانم نمی‌دهد گریه

گرفته‌ام، کِسِلَم، ابری‌ام، مه‌آلودم

که پنج‌شنبه صبحِ سی‌ویک خرداد

اگر مسافر پرواز شصت‌ونه بودم

به‌جای سنگ لحد خاک‌برسرم می‌ریخت

پتو به‌جای کفن سرپناه نعشم بود

شهید گونه به معراج عشق می‌رفتم

برای دفن تنم در مزار جا کم بود

به‌رغم این‌همه غم زنده‌ام خدا را شکر

امیدوارِ به آینده‌ام خیالی نیست

به‌رسم غیرت گیلانی‌ام سرم بالاست

کسی که خم بشود پای غم شمالی نیست

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۶۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش مؤثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده مؤثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تأمین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این واحدها تکمیل شده است.

تأمین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تأمین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم.

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

کد خبر 6098808 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • تقوی: تیم ملی والیبال چند بازی تدارکاتی در برزیل برگزار خواهد کرد
  • ترافیک سنگین در محور رشت - قزوین و ورودی رودبار
  • (ویدیو) ترافیک فوق سنگین آزادراه رشت-قزوین نرسیده به رودبار
  • کولر‌های قاچاق در توقیف پلیس رودبار