Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 11 MB

همشهری آنلاین - مریم ورشو: هر بار که مسیرم به گیلان یا شمال می‌خورد و از رودبار و منجیل می‌گذرم، وقتی چشمم به زیتون زاران می‌افتد کامم مانند زیتون‌ها تلخ می‌شود، زیرا هرگز آن خاطره تلخ از یادم نمی‌رود. به‌همین دلیل همیشه در این مسیر توقفی می‌کنم تا به خودم بگویم اینها نباید فراموش شوند. لابد می‌پرسید کدام خاطره؟ برایتان می‌نویسم؛ از روزی که سرزده آمد و همه چیز را با خود ویران کرد و برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زلزله را می‌گویم. زلزله سال ۱۳۶۹ رودبار-منجیل.

۳۲ سال گذشت از زلزله ای که ۵۰۰ هزار نفر را بی خانمان کرد | هنرمندان چگونه فجایع زلزله رودبار را بر ذهن تاریخ خالکوبی کردند؟

چه بسیار زنان و مردان و کودکانی که سال‌هاست دیگر نیستند و رفتن و نبودشان مانند زلزله هنوز لرزه به جان بازماندگانشان می‌اندازد. چه بسیار روستاهایی که ناپدید شدند و خانواده‌هایی که بی‌خانمان.

راستش هنوز هم که از کنار زیتون‌زاران رودبار عبور می‌کنم گمان می‌کنم ریشه‌شان در خاک می‌لرزد. این شاهدان مقاوم و سرسبز؛ این حافظان بی‌زبانِ غمدیده.

در این میان، اما روستایی هنوز نامش بر سر زبان‌هاست؛ حتی دنیا هم این روستا را می‌شناسد. جایی به نام «کوکر» که عباس کیارستمی، کارگردان سرشناس کشورمان سه‌گانه معروفش یعنی «خانه دوست کجاست؟»، «زندگی و دیگر هیچ» و «زیر درختان زیتون» را در این روستا ساخته است.

جاده خاکی و پراز زیتون کوکر

پس این بار اگر مقصدتان در سفر گیلان است، بعد از رودبار در مسیر رستم آباد می‌توانید سری به کوکر بزنید. وقتی به نزدیکی روستا می‌رسید زیتون‌زاران در حاشیه جاده خاکی‌اش به شما خوشامد می‌گویند، اما توقع نداشته باشید که کوکر مانند لوکیشن فیلم خانه دوست کجاست؟ سرحال و سرزنده و پرجمعیت باشد. زیرا این فیلم در سال ۱۳۶۵ ساخته شد، یعنی قبل از زلزله رودبار. این زلزله مهیب به کوکر هم رحم نکرد؛ طوری که هنوز بقایای خانه‌های ویران این روستا شهادت به روزگاری می‌دهند که زمین دهان باز کرد و آدم‌ها و داستان‌ها و خانه‌هایشان را یک‌جا بلعید.

با این حال لوکیشن فیلم خانه دوست کجاست؟ کیارستمی در حافظه بسیاری از ما مانده است. تپه‌ای که روی آن یک مسیر زیگزاگی به درختی تنها می‌رسد. آنجا که احمد یکی از شخصیت‌های کودک فیلم با عبور از کنار پیرمردهای بیکار روستا، تپه را بالا می‌رود. این صحنه یکی از صحنه‌های برجسته و تاریخی و ماندنی در فیلم‌های عباس کیارستمی است.

با پرس‌وجو از اهالی به دیدن این تپه می‌روم. دیگر از آن مسیر زیگزاگی خبری نیست. تپه از درختان زیتون پر شده است، اما به گفته اهالی کوکر یکی از درختانی که عباس کیارستمی خودش آن را کاشته بود هنوز جان دارد. این کارگردان عادت داشت برای لوکیشن‌هایش هرجا که نیاز داشت درخت بکارد. از میان آن درختان که برخی از آنها خشکیده‌اند، اما یکی از آنها همچنان سرپا مانده است. در واقع کیارستمی به مناظر بی‌نظیر و شیوه زندگی مردم عادی اکتفا نمی‌کرد و هرجا نیاز بود به این جلوه‌های بصری می‌افزود.

در نزدیکی روستای کوکر روستای دیگری به نام «پُشته» قرار دارد که این روستا نیز محل فیلمبرداری این فیلم‌ها بوده است که می‌توانید سری هم به این روستای زیبا بزنید. تا ببینید پسر بچه فیلم خانه دوست کجاست؟ چه مسیری را برای پیدا کردن دوست خود از کوکر تا پشته طی کرده است.

در سفر به گیلان گاهی باید از جاهای پربازدید دل کند و به دل تاریخ رفت. باید در کنار لذت بردن از چشم اندازها و مناظر طبیعی بی‌نظیر گاهی داستان آدم‌هایی که دیگر نیستند را هم دنبال کرد تا شاید دوباره روستاهایی مثل کوکر و پشته با رفت و آمد بازماندگان و گردشگران دوباره جان بگیرند.

توضیحات یکی از اهالی کوکر درباره فیلم خانه دوست کجاست؟ کد خبر 696835 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سفر سفر - طبیعت‌گردی استان گیلان سفر - گردشگری روستا سینمای ایران سفر - جاده سفر - ایرانگردی عباس کیارستمی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر سفر طبیعت گردی استان گیلان سفر گردشگری روستا سینمای ایران سفر جاده سفر ایرانگردی عباس کیارستمی فیلم خانه دوست کجاست عباس کیارستمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی

سید مجتبی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر از برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی خبر داد و اظهار کرد: شهرستان آزادشهر ۴۵ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که تا کنون در ۴۲ روستای آن طرح هادی اجرا شده است.

وی با بیان اینکه شاخص اجرای طرح هادی شهرستان آزادشهر ۱۲ درصد از میانگین استانی و ۱۹ درصد از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: طی دو سال گذشته ۷۵ پروژه عمرانی در ۴۶ روستا اجرایی شد که نسبت به مدت مشابه قبل، ۲۲۲ درصد رشد داشته است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان آزادشهر گفت: در سال‌جاری میزان اعتبارات جهت اجرای طرح هادی مبلغ هفت میلیارد تومان برای روستاهای شهرستان مصوب شده است.

وی افزود: طی دو سال گذشته با مشارکت دهیاران روستاها، ۴۵ هزار متر مربع زیرسازی و آسفالت در ۲۱ روستای شهرستان از محل اعتبارات قیر بنیاد اجرا شده است.

حسینی اظهار کرد: در سفر نخست ریاست جمهوری به استان یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای اجرای طرح هادی در ۶ روستا مصوب و تخصیص داده شد و در سفر دوم هم یک میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی در ۲ روستا تخصیص داده شده است.

کد خبر 6095311

دیگر خبرها

  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • آغاز طرح آبرسانی به روستای کم رضوان بندرلنگه
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • عبور از رودخانه با طناب
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • لوکیشن سریال خانه سبز پس از ۳۰ سال (فیلم)